A NATO kettős évfordulója kiváló alkalom a magyar think tankek számára, hogy elgondolkodjanak, milyen szerepet is tölt be életünkben a transzatlanti szövetség. A megváltozott környezetben a korábbinál sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk a nem katonai jellegű tevékenységekre, és ezt a jelen magazin cikkei is kiválóan mutatják. A NATO nemcsak a katonaság, hanem a nagypolitika vonatkozásában is fontos tényező, egyes döntések ugyanis jelentős, védelempolitikai értelemben vett hatásaikon túl az államok általános kétoldalú külpolitikai kapcsolatait is nagymértékben befolyásolni tudják.

Remélem, hogy a magazin olvasói betekintést nyernek a NATO napirendjén jelenleg szereplő korszerű problémákba. A hitelesség fenntartásához fontos, hogy megértsük szövetségeseink nézőpontját, és erőforrásainkhoz mérten támogassuk a közös erőfeszítéseket. Szerencsénk volt, hogy sikerült interjúk formájában magyar és nemzetközi civil és katonai szakértőket megszólaltatnunk, és hogy ők közvetlen tapasztalataikat nyíltan megosztották az olvasókkal. Mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt a kiadványt, aki érdeklődik hazánk védelme, a globális problémák és az európai védelem jövője iránt.

Register and subscribe to access all contents on AJKC Digital!

Are you interested in the latest articles by our researchers? Would you like to be the first to read our analyses? Then submit your registration now!

Do you seek a platform with all the knowledge you need to subscribe to? Where you will find not only deep analyses but content related to exclusive online events? Don’t hesitate then, order now one of our subscription packages available for a reduced price!