Amerikai elnökválasztások 2016

Amerikai elnökválasztások 2016

Bernard "Bernie" Sanders

2015.11  |  2015E05, Terjedelem: 6 oldal

Az amerikai elnökválasztási kampányba a két nagy párton kívülről, függetlenként belépő Bernie Sanders-t demokratikus szocialista értékrendje új erőként tünteti föl. A rövid elemzés áttekinti potenciális kampánystratégiáját, gazdasági és külpolitikai vonatkozású fő üzeneteit, melyekkel az elnökjelöltséghez főként Hillary Clintontól igyekszik majd megkülönböztetni magát. Erre főként a külpolitikai témákban nyílik lehetősége, mert markáns intervenció-ellenessége világosan megkülönbözteti riválisától. A középosztály gazdasági szerepét hangsúlyozva az amerikai gazdaságban a társadalmi egyenlőtlenségek enyhítését látja a legfontosabb célnak.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!