Drónok harca

Drónok harca

A pilóta nélküli repülőgépek használatának előnyei és hátrányai

2016.10  |  2016E10, Terjedelem: 27 oldal

A háború fogalma a 20. század során folytonos változásban volt, a korábban egyértelmű jellemzők elmosódtak, egyesek (mint a hadüzenet küldése) teljesen eltűntek, és köztes formák is kialakultak (mint a fegyveres humanitárius intervenció, vagy a békefenntartás). A pilóta nélküli repülőgépek, a drónok megjelenése tovább árnyalja ezt az egyébként is egyre komplexebbé váló képet. A tanulmány célja, hogy bemutassa a drónok használatának előnyeit és hátrányait, nagy hangsúlyt fektetve a napjainkban kialakult vitákra ezek kapcsán. Ezt követően áttekinti a drónok használatának lehetséges jövőbeli kérdéseit, illetve a pilóta nélküli repülőgépek elterjedésének várható hatását a hadviselés átalakulására.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!