Kazah-kirgiz vízügyi megállapodások

Kazah-kirgiz vízügyi megállapodások

A regionális együttműködés záloga?

2015.11  |  2015E17, Terjedelem: 16 oldal

A közép-ázsiai régió vízügyi kérdéseivel kapcsolatosan jellemzően feszültségekről, konfliktusokról, sőt, a vízháború veszélyeiről olvashatunk. A valóság ennél jóval komplexebb, az alvízi és felvízi államok közötti kapcsolatok nem pusztán a geopolitikai elhelyezkedés által meghatározottak. Jelen tanulmány célja, hogy Kirgizisztán és Kazahsztán példáján bemutassa, az alvízi és felvízi helyzet nem eredményez determinisztikus hatásokat az államközi kapcsolatok esetében, illetve az esetlegesen fennálló feszültségeket keltő tényezők nem jelentik azt, hogy az adott államok között nem alakulhat ki együttműködés ugyanazon a területen.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!