Magyarország NATO-tagságának jelentősége a 21. század elején

Magyarország NATO-tagságának jelentősége a 21. század elején

2016.06  |  2016E06, Terjedelem: 16 oldal

Magyarország 2014-ben ünnepelte NATO-tagságának 15. évfordulóját. Az elmúlt tizenöt év a csatlakozás előtti felkészülési időszakkal kiegészülve jelentős eredményeket hozott a Magyar Honvédség számára, miközben számos, még megoldásra váró kihívás elé is állította azt. A NATO-val kapcsolatos események, történések azóta is nagymértékben meghatározzák Magyarország geopolitikai helyzetét és lehetőségeit a nemzetközi térben. Jelen cikk célja, hogy két fontos tényezőre világítson rá Magyarország NATO-tagsága kapcsán: először is, hogy hazánk számára elkerülhetetlen szükségszerűség volt a NATO-csatlakozás, másodszor pedig, hogy a tagság jelentős és valós pozitívumokat jelent nemcsak a Magyar Honvédség, hanem az egész ország szempontjából.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!