Nemzetközi vízügyek

Nemzetközi vízügyek

Konfliktus vagy együttműködés?

2016.05  |  2016E05, Terjedelem: 12 oldal

A vízkészletek birtoklása évezredek óta központi kérdést jelent a nemzetközi rendszer szereplői számára, a megfelelő mennyiségű és minőségű víz biztosítása több szempontból is fontos biztonsági kihívás. A nemzetközi kapcsolatok diszciplínáján belül két fő megközelítés alakult ki arra vonatkozóan, hogy hogyan kezelhetik az államok ezt a kihívást – ami a 21. század során a vízszűkösséget növelő tényezők hatásainak felerősödésével nagy valószínűséggel egyre nagyobb jelentőséggel bír majd. Jelen tanulmány célja, hogy röviden áttekintse a konfliktus és együttműködés mellett állást foglaló csoportok fő érveit, és értékelje ezek rendszerét.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!