Véget nem érő harag

Véget nem érő harag

Az Éhséglázadások története és a 2020-as tüntetések Egyiptomban

2020.11  |  2020E36, Terjedelem: 22 oldal

„Egyiptomban meghirdették a Harag Péntekjét. […] Ezrek vonultak végig Kairó utcáin. […] Egyiptomban a tüntetők törvénytelen erővel és tömeges letartóztatásokkal néznek szembe. […] Szerte Egyiptomban kormányellenes tüntetések bontakoztak ki. […] Véres harccá fajult a tiltakozók és a hatóságok közötti összecsapás Gízában. […] Már három napja tartanak a demonstrációk Egyiptomban. […] Küszöbön áll az egyiptomi kormány bukása? – ezeket a szalagcímeket és cikkindító mondatokat olvasva az ember akaratlanul is a tíz évvel ezelőtti, a Közel-Keleten és Észak-Afrikán végigsöprő, s Egyiptomot egyaránt érintő, „arab tavasz” néven ismertté vált eseménysorozatra asszociál.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!