Vízkészleteink jövője I

Vízkészleteink jövője I

Mit tehet az ENSZ vízbiztonságunk érdekében?

2015.11  |  2015E06, Terjedelem: 7 oldal

A megújuló vízkészletek tekintetében globálisan évente 1700 m3 a fejenként rendelkezésre álló ivóvíz mennyisége, ami a legtöbb szakértő véleménye szerint elvben elegendő a világ népességének ellátására. Ennek ellenére számos előrejelzés foglalkozik a vízszűkösség várható hatásaival, illetve napjainkban a gyakorlatban is egyre inkább megfigyelhetőek ennek súlyos következményei. Az ENSZ vízbiztonsággal kapcsolatos szerepvállalásának lehetőségeit bemutató háromrészes sorozat első tanulmányának célja, hogy bemutassa, milyen tényezők vezetnek a vízkészletek relatív csökkenéséhez, elemezze a jelenleg fennálló vízkészletekkel kapcsolatos főbb problématerületeket, és áttekintse a jövőre vonatkozó prognózisokat.

Kapcsolódó tartalom

Vízkészleteink jövője III

Vízkészleteink jövője III

Mit tehet az ENSZ a vízbiztonságunk érdekében?
Vízkészleteink jövője II

Vízkészleteink jövője II

Mit tehet az ENSZ vízbiztonságunk érdekében?
Vízügyi egyenlőtlenségek

Vízügyi egyenlőtlenségek

A nők helyzete és a vízkészletekkel kapcsolatos kihívások összefüggései

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!