Fókuszban: Amerikai Egyesült Államok

Fókuszban: Amerikai Egyesült Államok

2017/3, Terjedelem: 68 oldal

Elnézve a 2016-os évet, a legutóbbi népszámlálás erősen alábecsülte a világszerte élő amerikaiak számát. A Tudásközpont számos tavalyi rendezvényén felszólalók közül többen is – mind a közönség soraiból, mind a különböző méretű és formájú kerekasztalok körül ülők közül – olyan markáns véleményt fogalmaztak meg, olyan erős érdeklődésről és esetenként mély tudásról tettek tanúbizonyságot, mint a legtöbb amerikai, akivel alkalmam volt az elnökválasztásról és általában az amerikai politikai cirkuszról beszélgetni. Ez persze nem annyira meglepő: a hidegháború utáni világban valamilyen mértékben mindannyiunkat érintenek az egyetlen máig megmaradt szuperhatalommal kapcsolatos történések. Az Amerikai Egyesült Államok külpolitikája erősen befolyásolja a biztonságérzetünket, a gazdasági mozgásai képesek pénzügyi válságba taszítani az egész világot, az állampolgárai életét befolyásoló intézkedései pedig a határain messze túlnyúló társadalmi folyamatokat inspirálnak.

Zenészei és filmesei még mindig világszerte uralják a slágerlistákat és a jegypénztárokat. A Fókuszban jelen száma a modern Amerika mindezen elemeiből merítve mutatja be, hogyan is nézett ki az ország 2016 végén – miközben a kiadvány minden sorára rávetül annak az embernek az árnyéka, aki előtt most megnyílt a lehetőség, hogy ezen elemek mindegyikét drasztikusan átalakítsa. Kiadványunk keretein belül tehát Donald Trump ismét kisajátítja magának a rivaldafényt.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!