Fókuszban: NATO — 70/20

A NATO kettős évfordulója kiváló alkalom a magyar think tankek számára, hogy elgondolkodjanak, milyen szerepet is tölt be életünkben a transzatlanti szövetség. A megváltozott környezetben a korábbinál sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk a nem katonai jellegű tevékenységekre, és ezt a jelen magazin cikkei is kiválóan mutatják. A NATO nemcsak a katonaság, hanem a nagypolitika vonatkozásában is fontos tényező, egyes döntések ugyanis jelentős, védelempolitikai értelemben vett hatásaikon túl az államok általános kétoldalú külpolitikai kapcsolatait is nagymértékben befolyásolni tudják.

Remélem, hogy a magazin olvasói betekintést nyernek a NATO napirendjén jelenleg szereplő korszerű problémákba. A hitelesség fenntartásához fontos, hogy megértsük szövetségeseink nézőpontját, és erőforrásainkhoz mérten támogassuk a közös erőfeszítéseket. Szerencsénk volt, hogy sikerült interjúk formájában magyar és nemzetközi civil és katonai szakértőket megszólaltatnunk, és hogy ők közvetlen tapasztalataikat nyíltan megosztották az olvasókkal. Mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt a kiadványt, aki érdeklődik hazánk védelme, a globális problémák és az európai védelem jövője iránt.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!