Fókuszban: Németország

A Fókuszban magazin Németországról szóló számának megjelenési időpontja nem véletlen: néhány hónappal a német szövetségi választások után átfogó képet ad Németország politikai, gazdasági helyzetéről és globális szerepéről. A cikkek a választások eredményeit vizsgálják, valamint általánosan is bemutatják a világ egyik legnagyobb gazdasági hatalmát. Hogyan alakul Németország globális helyzete a választások után? Milyen hatással lesz Németország politikájára és nemzetközi megítélésére a radikális jobboldali párt, az AfD bekerülése a szövetségi parlamentbe? Milyen a gazdasági kapcsolat Németország és Magyarország, illetve Lengyelország között, és milyen szerepet játszik Németország az Európai Unióban? Mely helyszínekre érdemes ellátogatnunk Németországban, valamint milyen zenét, illetve filmeket keressünk, ha kicsit közelebb akarunk kerülni a német mentalitáshoz? Ezekre és ezekhez hasonló izgalmas és aktuális kérdésekre kaphatnak választ olvasóink a magazinból. Németország már csak mérete miatt és gazdasági erejéből adódóan is állandóan a napi európai uniós és világpolitika fókuszába kerül. Vezető politikusai, mint az idén elhunyt Helmut Kohl, vagy a negyedszerre
kancellárrá választott Angela Merkel mára Németország szimbólumaivá váltak.

Magazinunkban munkássága bemutatásával emléket állítunk Helmut Kohl kancellárnak, és Angela Merkelt is megpróbáljuk egy kicsit közelebbről megismerni, milyen is a „színfalak mögött”.

Az olvasáshoz jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánunk! Auf geht’s!

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!