Fókuszban: Rendszerváltoztatás

Fókuszban: Rendszerváltoztatás

 A teljes tartalom csak előfizetéssel érhető el | 2020/1, Terjedelem: 204 oldal

Harminc év telt el azóta, hogy Közép- és Kelet-Európa sorsa hirtelen gyökeres fordulatot vett. A vérzivataros század során talán először esett meg, hogy a jövőnk tényleg bíztatóan alakult, hiszen a szovjet rabigát leráztuk, és magunk mögött hagytuk a kommunizmus kísértetét. A változásokra szinte senki sem számított – jóllehet sokan bíztak abban, hogy egyszer megtörténnek. A várakozások ellenére azonban az első évek megítélése ellentmondásosan alakult, hiszen a legtöbben talán túlságosan is bíztak abban, hogy köztünk és a Nyugat között csak karnyújtásnyi a távolság.

Az első esztendők keserű tapasztalatai ellenére harminc évvel a hátunk mögött ma már elég történelmi távlattal rendelkezünk ahhoz, hogy kijelentsük, a változások eredménye összességében pozitív, és nem nagyon van, aki azt gondolná, a szocialista álom tovább álmodása ténylegesen járható út lett volna az ország számára.

A Fókuszban magazin e számának célja, hogy mérlegre tegye a változásokat, és kidomborítsa azok a jelen és a jövő számára legfontosabb tanulságait. Miközben az események szemtanúinak az emlékezésben, az azokról lemaradóknak pedig a megértésben igyekszik segíteni, névadónknak, Antall Józsefnek és munkájának is emléket állít.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!