A 2021-es portugál EU-elnökség

A 2021-es portugál EU-elnökség

Terjedelem: 49 perc

2021 első felében Portugália töltötte be az Európai Unió Tanácsának elnökségét Németország után és Szlovénia előtt. Az országtrió, amely egy 18 hónapos program megvalósítását tűzte ki célul az elnökségük alatti időtartamban, specifikus programcsomagokkal állt elő a három nemzet számára. Portugália nagy tervekkel és határozott elképzelésekkel készült az elnökségi feladataira, a járvány és az ennek nyomán kibontakozó problémák miatt azonban sokszor kellett rugalmasságot tanúsítania. Legújabb adásunkban áttekintjük többek között, hogy milyen prioritásai voltak a portugál EU elnökségnek, valamint azt, hogy összességében mennyiben tekinthető sikeresnek.

Soron következő podcast adásunk vendége Pál Zsombor Szabolcs, az Antall József Tudásközpont vezető kutatója és az Ibériai-félsziget, valamint Latin-Amerika szakértője.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!