A Kínai Népköztársaság külpolitikája Xi Jinping korában

A Kínai Népköztársaság külpolitikája Xi Jinping korában

Terjedelem: 23 perc

Xi Jinping hivatali ideje alatt egyértelműen egy asszertívabb Kínai Népköztársaság lépett színre a nemzetközi porondon, amivel együtt az utóbbi időben használt „Harci Farkas” diplomácia lett a kínai érdekérvényesítés új eszköze.

Milyen összefüggés van az asszertívabb külpolitikai megjelenés és az egyre erősebb Kínai Népköztársaság kiállása között? Hogyan alakult a kínai diplomácia doktrínája a múltban és mitől különleges Xi Jinping külpolitikája?

Adásunk vendége Gulyás Zsófia, az AJTK nemzetközi kapcsolatok referense, akivel többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ, miközben szóba kerül az új Biden elnökséggel való kapcsolat jövője, a Belt and Road Initiative folytatása, az új EU-Kína beruházási megállapodás és az RCEP is.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!