Afganisztán az Egyesült Államok kivonulása után

Afganisztán az Egyesült Államok kivonulása után

Terjedelem: 28 perc

A Tálib hatalomátvétel alapjaiban változtatta meg Afganisztán mindennapjait. Az immáron teljes Tálib kontrol alatt lévő országban létrejött új kormány tevékenysége fontos nemzetközileg kutatott témává lett, amelynek több oka is van. Az amerikai kivonulás óta megszaporodtak az Iszlám Állam által elkövetett terrortámadások, amely több kérdést is felvet. Számíthatnak az országban a terrorveszély növekedésére? Hogyan alakul a belpolitika Afganisztánban? Milyen hatásai lesznek a nemzetközi politikának egy Tálib kormány vezette Afganisztánra? Hogyan képzelhető el a közép-ázsiai ország jövője? Legújabb podcast adásunkban többek között ezen kérdésekre keressük a választ vendégünkkel, Novák-Varró Virággal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékének tanársegédje.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!