Amerika választ

Amerika választ

Terjedelem: 39 perc

A Podcast legújabb adásában a 2020-as amerikai elnökválasztásról beszélgettünk, melyet Joe Biden nyert. A szavazatok számlálása sokáig elhúzódott, ami izgalmas versenyt eredményezett a jelöltek között. Donald Trump megszokott karakterével és rendbontó kijelentéseivel vonta kérdőre a választás legitimitását, amikor a Republikánus fölény elkezdett elpárologni, amely végül országos tüntetéssorozatokhoz vezetett. Trump egykönnyen nem fogja elfogadni vereségét, viszont az több mint valószínű, hogy a győztes elnökjelölt januárban beiktatásra kerül a Fehér Házba, mint az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke.

Hogyan lábal ki az amerikai demokrácia Donald Trump hagyatékaiból és milyen jövő vár Amerikára Biden kormányzása alatt? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ Csizmazia Gáborral, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének vezetőjével.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!