Arab Tavasz 2.0

Arab Tavasz 2.0

Terjedelem: 54 perc

Tíz évvel ezelőtt derült égből villámcsapásként érte a világot az az eseménysorozat, amely „arab tavasz” néven honosult meg a köztudatban. Egy tunéziai munkanélküli fiatalember halálból fakadó, majd az Észak-Afrikában és a Közel-Keleten végig söprő forradalmi hullám éppúgy meglepte a nemzetközi közösséget, mint a helyi elitet. Tunéziától kezdve Szírián át egészen Bahreinig bezárólag mindenhol szervezkedésekre, megmozdulásokra, tüntetésekre, utcai zavargásokra, forradalmakra és rosszabb esetben nyílt fegyveres összecsapásokra került sor. A fennálló rezsimek kártyavárként omlottak össze, és az embereken eluralkodott a demokrácia iránti vágy.

De mi történt az elmúlt 10 évben, és mi az az Arab Tavasz 2.0? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk Krajcsír Lukácstól, az Antall József Tudásközpont nemzetközi kapcsolatok referensétől.

Podcast adásunk már elérhető Spotifyon és a Soundcloudon is!

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!