Biden első 100 napjáról egy órában

Biden első 100 napjáról egy órában

Terjedelem: 68 perc

Az első 100 nap intézménye eredetileg Franklin Delano Roosevelt amerikai elnöktől ered, aki a nagy gazdasági világválság alatt rekordszámú elnöki rendeletet adott ki. Az 1930-as évek óta is fennálló hagyomány azóta is minden elnök számára egy fontos mérföldkő, hiszen minél közelebb kerül az új elnök az imént említett mércéhez, annál hatékonyabbnak szokás megítélni.

14. podcast adásunkban Joe Biden első 100 napjáról lesz szó, akinél látható, hogy elődeihez képest igencsak produktívnak bizonyult, hiszen a rekordszámú több mint 40 elnöki rendelet, amit meghozott, még az előtte rekordtartó Donald Trump 33 rendeleténél is nagyobb aktivitást tükröz. Biden első 100 napjában kiemelendő továbbá a sikeres vakcinaprogram is, mely során az elnök 100 millió beoltott embert ígért az ominózus mérföldkő előtt, amit azonban igen korán sikerült meghaladni, így a számot megemelték 200 millióra, ami végül Biden 93. napjára sikerült elérni.

Hogy áll az új kormány a belpolitika többi részén és mire számíthatunk Biden elnöktől az amerikai külpolitika vonatkozásában? Podcast adásunkból többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk Csizmazia Gábortól, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársától.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!