Carlos Ghosn

Carlos Ghosn

Terjedelem: 27 perc

Japánt világszerte egy rendszerető, szabálykövető társadalomként ismerik, és a yakuzát leszámítva a külföldi sajtó nem is nagyon foglalkozik az ottani bűnözéssel és az igazságszolgáltatási rendszerrel. Ennek az első ránézésre pozitívnak tűnő sztereotípiának azonban van egy nem elhanyagolható árnyoldala, amelyre nemrég minden korábbinál több nemzetközi figyelem hárult, miután Carlos Ghosn korábbi Nissan-vezér hosszantartó fogvatartás és házi őrizet után Libanonba szökött a japán hatóságok elől.

Az AJTK Podcast új adásában Ghosn történetével foglalkozunk, és annak segítségével járjuk körül a japán igazságszolgáltatás visszásságait. Pálmai Zsolt vendége Schwarcz Emese, az Antall József Tudásközpont Japán szakértője.

Nyitókép forrása: Flickr linkedineditors

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!