Mérlegen a G7 és az amerikai-orosz csúcstalálkozó

Mérlegen a G7 és az amerikai-orosz csúcstalálkozó

Terjedelem: 30 perc

Joe Biden első útja Európába vezetett, azonban nem két nemzetállam találkozójára került sor, hanem nemzetközi szervezetek megbeszéléseire érkezett a januárban megválasztott amerikai elnök. Ezzel kihangsúlyozva azt a korábban deklarált törekvését, hogy a nemzetközi szervezeteket és megállapodásokat kiemelt jelentőségűnek tartja az amerikai vezetés.

Az AJTK podcast legújabb adásának vendége Szilvási Simon, a Tudásközpont Globális kapcsolatok irodájának nemzetközi kapcsolatok referense, akivel az idei, június 11-13. között megrendezett G7-csúcstalálkozót, valamint Joe Biden első külföldi, európai körútját elemezzük. Az Egyesült Államok elnöke nemcsak a 7 legnagyobb ipari kapacitással rendelkező állam találkozóján vett részt, hanem a NATO csúcson, valamint Vladimir Putinnal, az Orosz Föderáció elnökével is személyesen találkozott.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!