Válságból válságba

Válságból válságba

Út a szuezi válsághoz

Terjedelem: 47 perc

Idén nemcsak az 1956-os magyar forradalomnak volt a 65. évfordulója, hanem egy másik történelmi jelentőségű eseménynek is: a szuezi válságnak. Az Egyiptom ellen zajló brit-francia-izraeli támadás és az abból fakadó nemzetközi feszültség miatt a figyelem Kelet-Közép-Európa helyett csakhamar a Közel-Keletre összpontosult, így elterelve a világ figyelmét a Magyarországon és Lengyelországban zajló eseményekről. Azonban az 1956 októberi és novemberi események megértéséhez, az előzmények ismertetése és az odavezető út részletes bemutatása is szükséges. Ebben nyújt segítséget legújabb podcast adásunk vendége, Krajcsír Lukács történész, az AJTK nemzetközi kapcsolatok referense.

 

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!