9/11 és az afganisztáni terrorellenes háború húsz év távlatából

9/11 és az afganisztáni terrorellenes háború húsz év távlatából

Terjedelem: 90 perc

A 2001. szeptember 11-ei terrortámadások 20. évfordulója alkalmából szakértőinkkel az esemény utóhatásait, belföldi és külföldi implikációit, valamint az afganisztáni kivonulás hatásait elemezzük. A terrortámadás nemcsak az Egyesült Államokban hozott rendszerszintű változásokat, számos mérföldkőnek tekinthető változás is ehhez az eseményhez köthető, többek között a terrorellenes, valamint az afganisztáni háború, mely az Egyesült Államok történelmének leghosszabb háborúja. Joe Biden két évtized után kivonta az amerikai csapatokat Afganisztánból. A beszélgetés kitér a terrorellenes küzdelem eredményességére, valamint a globális terrorizmus jelenlegi helyzetét is vizsgálja: milyen változásokat hozott a háború a nemzetközi terrorszervezetek működésében, illetve hatékonyabbá vált-e a megelőzés? Csatlakozz te is online programunkhoz, amelyet élőben közvetítünk a Facebookon!

A beszélgetésben résztvevő szakértők:

▸ Wagner Péter, vezető kutató, Külügyi és Külgazdasági Intézet; oktató, Károli Gáspár Református Egyetem
▸ Marton Péter, docens, Budapesti Corvinus Egyetem
▸ Baumann Zsófia, kutató, Asser Intézet
▸ Moderátor: Szilvási Simon, nemzetközi kapcsolatok referens, Antall József Tudásközpont

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!