A poszt-Abe korszak Japánban

A poszt-Abe korszak Japánban

Abe Sinzó miniszterelnök augusztus 28-i lemondásával Japánban egy új, bizonytalan korszak kezdődött. A januárban elharapózódó, és a napjainkban is terjedő COVID-19 világjárvány önmagában is nehéz helyzetbe hozta a gazdaságilag megtorpanni látszódó országot, ám a nyári olimpiai játékok elhalasztása végleg kétségbeesésbe taszította a japán vezetést. Abe döntésével a kormánypárt szóvivője, Szuga Josihide vette át a hajókormányt, ám a mindeddig háttérbe húzódó politikus nem sokat sejtet Japán politikai-gazdasági jövőjéről. Az Antall József Tudásközpont által szervezett panelbeszélgetés résztvevői Abe 8 évét, és a Szuga-vezette Japán jövőjét elemezték ki. Nézd meg te is a beszélgetésről készült videót!

A beszélgetés résztvevői:
Dr. Hidasi Judit, japanológus, emerita professzor, Budapesti Gazdasági Egyetem
Bartók András, tanársegéd, Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszék, Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Moderátor: Schwarcz Emese, nemzetközi kapcsolatok referens, Antall József Tudásközpont

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!