A „tavasz” árnyékában – Mérlegen az arab tavasz

A „tavasz” árnyékában – Mérlegen az arab tavasz

Terjedelem: 70 perc

Egy évtizeddel ezelőtt valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy egy tunéziai fiatalember tragikus halála milyen beláthatatlan következményekkel fog járni az észak-afrikai és a közel-keleti régió évtizedeken át stabilnak tűnő rendszereire nézve. A tunéziai forradalom váratlan sikerén felbuzdulva Líbiától kezdve Egyiptomon át egészen Bahreinig bezárólag szervezkedésekre, megmozdulásokra, tüntetésekre, utcai zavargásokra, és a legrosszabb esetben nyílt polgárháborúkra került sor. Egyes országokban ez a folyamat gyorsan lezajlott, máshol még jelenleg is tart. A kerekasztalbeszélgetés során meghívott szakértőkkel vizsgáljuk meg az „arab tavasz” néven elhíresült eseménysorozat kiváltó okait, lezajlását és következményeit.

A beszélgetés résztvevői:

▸ Prof. Dr. N. Rózsa Erzsébet egyetemi tanár - Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatárs - MTA KRTK Világgazdasági Intézet

▸ Dr. Gulyás László adjunktus - Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar

▸ Krajcsír Lukács nemzetközi kapcsolatok referens - Globális Kapcsolatok Iroda, Antall József Tudásközpont.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!