Antall 25 - Antall József-díj ünnepélyes megnyitója: Antall-Horváth Veronika köszöntőbeszéde

Antall 25 - Antall József-díj ünnepélyes megnyitója: Antall-Horváth Veronika köszöntőbeszéde

 A teljes tartalom csak előfizetéssel érhető el |

Az Antall-díj azon személyek tevékenységét kívánja elismerni, akik munkájukkal eredményesen szolgálták, és jelenleg is szolgálják a nemzet felemelkedésének ügyét. 2010-ben ezt az elismerést a Tudásközpont a Rakoczi Foundation Canada elnökének, Ayklerné Papp Zsuzsának ítélte oda. 2012-ben a díjat dr. Bernhard Vogel, Türingia tartomány egykori miniszterelnöke, a Konrad-Adenauer-Stiftung korábbi elnöke kapta. 2014-ben a lengyel–magyar kapcsolatok elmélyítéséért folytatott áldozatos munkájáért Roman Kowalski lengyel nagykövet, míg 2015-ben dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke vehette át a díjat. 2019-ben Martonyi János volt külügyminiszter kapta a díjat.

Az Antall József-díj ünnepélyes átadására 2015. május 21-én-én 17.00-kor került sor a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében. Antall József-díjjal tüntettük ki Pálinkás Józsefet, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökét, az MTA egykori elnökét. 

A videón Antall-Horváth Veronika köszöntőbeszéde hallható.

Videó: Polhodzik Ádám

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!