Biztonságpolitika a kibertérben

Biztonságpolitika a kibertérben

Terjedelem: 60 perc

Az elmúlt évtizedekben a biztonság, illetve az arról alkotott felfogásunk és percepciónk alapvető átalakuláson ment keresztül. Ezzel párhuzamosan a biztonsági kérdések egyre komolyabb felértékelődésének is a szemtanúi vagyunk. Mindez hatványozottan igaz a kibertérre, illetve az abban megjelenő biztonságra is, hiszen a kritikus fontosságú ágazatok és infrastruktúrák egyre nagyobb arányban függnek a digitális technológiáktól.
Az Antall József Tudásközpont győri irodája szervezésében megvalósuló beszélgetés azokra a kiberbiztonsági kihívásokra fókuszál, amelyekkel napjainkban, és különösképpen a mostani pandémiás helyzetben, egyre komolyabban szembe kell néznünk. Érintjük az információbiztonság, a kiberbűnözés és a kapcsolódó információs technológiai kutatások kérdésköreit, továbbá napjaink fejleményeire reflektálva részletesen kitérünk arra, hogy a kibertérben zajló folyamatok hogyan képesek befolyásolni a társadalom vírussal kapcsolatos attitűdjeit.

Vendégünk Dr. Krasznay Csaba:

▸ egyetemi docens, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági Kutatóintézetének intézetvezetője
▸ villamosmérnök, a katonai műszaki tudományok doktora, kutatási témája a kiberhadviselés és a közszolgálati információs rendszerek kibervédelme,
▸ saját honlapján így fogalmaz: „Én vagyok a cyber-mindenes ember. A kiberbiztonság oktatója, kutatója, mentora, vállalkozója, szakértője, előadója és tanácsadója.” (www.krasznay.hu)
▸ a kutatás mellett részt vesz K+F+I projektben. Emellett támogatja a fiatal tehetségeket abban, hogy megtalálják helyüket a kiberbiztonsági ökoszisztémában,
▸ komoly oktatói-kutatói és tanácsadó tevékenysége mellett rendszeresen vállal médiaszereplést is a kiberbiztonság, információs technológiák, digitális átalakulás témakörében.

Moderátor: Kocsev Bence, az Antall József Tudásközpont Győri iroda vezetője

Kapcsolódó tartalom

Kiberbiztonsági kihívások

Kiberbiztonsági kihívások

és lehetséges megoldásaik európai nézőpontból

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!