George F. Kennan: Emlékiratok, John Lewis Gaddis: A hidegháború

George F. Kennan: Emlékiratok, John Lewis Gaddis: A hidegháború

Videónkból megtudhatjátok, hogy miért szabadkozott az amerikai hidegháborús stratégiát megalkotó G. F. Kennan a legnevesebb hidegháborús történetírónak, J. L. Gaddis-nek, amiért „természetellenesen sokáig”, száz évnél is tovább él. Fény derül arra is, hogy valóban Sztálin volt-e a Moszkvából Washingtonba rejtjelezve küldött hosszú távirat legfigyelmesebb olvasója, de kiderül az is, hogy létezett-e „két Kennan”, akit még évtizedek távlatából is idéznek a Twitteren. Sőt, még azt is elárulják szakértőink, hogy A hidegháború című történeti szakkönyvbe hogyan kerülnek zombik, nukleáris apokalipszis és Woody Allen-filmek. 

A fenti izgalmas témákról az Antall József Tudásközpont friss könyvei apropóján Gorácz Anikó, az AJTK Könyvműhely vezetője beszélgetett meghívott vendégeinkkel:
Baranyi Tamás Péterrel, az Emlékiratok fordítójával, a Külügyi és Külgazdasági Intézet stratégiai igazgatóhelyettesével,
Magyarics Tamás Amerika-szakértővel, a Gaddis-könyv szaklektorával, valamint
Bendarzsevszkij Anton Oroszország-szakértővel.

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!