Kína a járvány után

Kína a járvány után

A Covid-19 járvány 2020 februárja óta már Európában és Amerikában is jelen van. A nyugati világ országainak kormányai hol több, hol kevesebb sikerrel birkóznak meg a pandémia okozta gazdasági, politikai és társadalmi nehézségekkel. Mi a helyzet azonban Kínában, ahonnan a járvány kiindult, és ahol a járvány a rendelkezésre álló adatok alapján már lecsengőben van? A Kínai Kommunista Párt beszámolói alapján, a számszerűsített napi növekedés a fertőzöttek számában március óta igen alacsony szinten stagnál az országban. Hogyan és mikor lesz képes tehát Kína kilábalni a járvány negatív hatásai eredményezte gazdasági nehézségekből? Mi lesz a külföldi befektetésekkel valamint az Egy övezet, egy út kezdeményezéssel? Többek között ezekre a kérdésekre is keressük majd a választ a panelbeszélgetés során.

Vendégeink:
SALÁT Gergely, Intézetvezető, Nemzetközi és Politikatudományi Intézet, Pázmány Péter Katolikus Egyetem
ESZTERHAI Viktor, Senior kutató, Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány kutatóintézet
Moderátor: MIKLÓS Norbert, Nemzetközi kapcsolatok referens, Ázsia és Afrika kapcsolatok iroda, Antall József Tudásközpont

Regisztrálj és fizess elő, hogy hozzáférhess az általunk kínált összes tartalomhoz!

Kíváncsi vagy a kutatóink által írt legfrissebb anyagokra? Szeretnéd elsőként elolvasni az elemzéseket? Akkor regisztrálj most!

Szeretnél egy olyan platform előfizetője lenni, ahol minden tudást megtalálsz egy helyen? Ahol nem csak mélyelemzések, de exkluzív online rendezvények anyagaiba is bepillantást nyerhetsz? Akkor ne habozz, vásárold meg kedvezményes áron elérhető előfizetési csomagjaink egyikét!